xylitol cukr, 1000g jemná krupice

Kód: MAD570006
Neohodnoceno
Značka: Nature7
349 Kč –2 %
xylitol cukr, 1000g jemná krupice
349 Kč –2 % 339,90 Kč 303,48 Kč bez DPH
Skladem (50 ks)

Detailní informace

Detailní popis produktu

Xylitol je 100% čistý, bílý krystalický prášek, který vypadá a chutná jako cukr. Je naprosto bez pachuti. Získává se přírodním způsobem z vláken stromové kůry. Proto se mu říká dřevný, nebo také březový cukr. Následně se usuší a pomele. Neobsahuje žádné kukuřičné bílkoviny ani jiné alergeny. Po zpracování je xylitol bílý krystalický prášek, který má čistou, sladkou chuť a stejnou sladivost jako řepný cukr. Xylitol se v menším množství přirozeně vyskytuje také v ovoci a zelenině. Xylitol je sladidlo obsahující o třetinu méně kalorií v porovnání se sacharózou. V potravinářství se využívá nejen jako sladidlo, ale plní také funkci stabilizátoru, zvlhčovadla nebo plnidla. Vytváří chladivý pocit v ústech a nezpůsobuje zubní kaz, proto se využívá například při výrobě žvýkaček, cukrovinek, zmrzlin, pastilek nebo zubních past. Xylitol je přátelský k zubům. Není potravou pro ústní bakterie, takže se při konzumaci xylitolu nevytváří kyselina a v ústech zůstává stabilní pH. Konzumace cukru a výrobků s cukrem tvoří významný podíl přijímaných kalorií a poskytuje tělu tzv. prázdné kalorie – kalorie bez nutriční hodnoty. Xylitol má velmi nízký glykemický index, proto je vhodný pro diabetiky. Jeho použití na slazení přispívá k udržení stabilní hladiny cukru v krvi. Xylitol má o 40% méně kalorií než cukr, tím pomáhá zmenšovat příjem kalorií a ulehčuje udržení nebo snižování váhy. Xylitol se používá jako běžný cukr, kromě přípravy pokrmů z kynutého těsta. Xylitol není potravou pro kvasinky, takže těsto nevykyne
  • kvalitní březové sladidlo
  • nízký glykemický index
  • neškodí zubům
  • vhodný pro diabetiky
  • má o 40% méně kalorií než běžný cukr
  • 100% přírodní sladidlo

Doplňkové parametry

Kategorie: zdravé potraviny
Záruka: 24
Hmotnost: 1.01 kg
balení: 1000g jemná krupice
značka: Nature7

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: